2.11.09

Кифлички















0,5 кг брашно
7 г суха мая
1 ч.ч. прясно мляко
9 с.л. олио
2 яйца
200 г сирене
1 ч.л. захар
1 ч.л. сол

Брашното се пресява, добавят се захарта и маята. Разбъркват се и се прибавят затопленото мляко и солта. Замесва се меко тесто. Сиренето се настъргва на ситно ренде и се смесва с разбитите на сняг белтъци. Тестото се разделя на две топки, като всяка се разточва на тънка кора. Разрязва се на 16 триъгълни парчета и във всяко се слага от плънката. Завиват се кифлички и се нареждат в тава, покрита с пергамент. Намазват се с разбит жълтък и се пекат на 220* до зачервяване. 

В къщи тези кифлички са на почит и една доза никога не стига - затова винаги правя по две :)

1 ч.ч. = 300 мл

източник: "Бон Апети"

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Благодаря на всички за интереса, отделеното време и оставените коментари! Извинявам се, че не винаги успявам да Ви отговоря веднага!